Aktuális hírek

Rovatunkban tájékoztatni szeretnénk ügyfeleinket, üzleti partnereinket, valamint minden érdeklődőt a vállalatunkat érintő legfrissebb eseményekről.

Prangl Szerbiában

A sok lehetőség reményében a Prangl saját céget alapít Szerbiában.

A számos megkeresés és projektlehetőségek miatt a Prangl bővíti tevékenységét az adriai régióban. Egy független szerbiai értékesítési vállalatot hoznak létre a belgrádi székhelyű Prangl Srbija d.o.o. megalakításával. Ezt az egységet a már több évtizede aktív balkáni tevékenység további megerősítésének tekintik. A fő hangsúly először a nagyszabású projekteken van, de a középtávú lehetőségek kezelése is egy külön helyi csapatra épül.

[Translate to HU:]

Legjobb beszállítók

A "Solid" szakmagazin megkérdezte: Kik a legjobb beszállítók az építőiparban és az építőipari kereskedelemben?

A "Solid" magazin olvasói minden évben szavazhatnak az építőipar legjobb beszállítóira. Ezeket egy 5 csillagos rendszer szerint értékelik különböző kategóriákban (gyártási minőség, szállítási határidők betartása, szerviz és támogatás stb.).

A Prangl ismét megállta a helyét az "építőipari gépek" szegmensében. A 7. helyezéssel a vállalat újra a legjobb 10 között végzett, ami ismét megerősíti a vállalat filozófiáját a kiváló szolgáltatási minőségről.

Ausztria legjobb vállalatai

A Deloitte a Raiffeisenlandesbank NÖ-Wiennel közösen díjazta a kiemelkedően vezetett vállalatokat.

Az "Ausztria legjobban menedzselt vállalatai" díj keretében a résztvevőket négy kategóriában értékelték. Végül egy független szakértői zsűri választotta ki a 18 legjobbat. Az ünnepélyes díjátadásra egy gála keretében került sor.

"A középvállalkozások Ausztria gazdasági és foglalkoztatási motorját, valamint az innováció motorját jelentik" - mondta Friedrich Wiesmüllner, a Deloitte Austria partnere.

A program már több mint 50 országban működik, és a világ több mint 2000 legjobban menedzselt vállalatának összehasonlítási alapját képezi. A tavalyi sikeres indulás után idén már másodszorra került kiosztásra Ausztriában.

A díjazott vállalatok a gazdaság minden jelenleg fontos területén példamutatóak" - hangsúlyozza Reinhard Karl, a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien vezérigazgató-helyettese és vállalati ügyfelekért felelős igazgatósági tagja.

"Ez a díj jutalom minden munkatársunknak, akik nap mint nap kiváló munkát végeznek. Különösen a kihívásokkal teli időkben van szükségünk olyan partnerekre, akikre 100%-ig számíthatunk" - hangsúlyozza Christian Prangl nagy örömmel és hálával.

Nyári fesztivál

Európa egyes részein hónapok óta háború dúl.

Sok gyermek és fiatal kényszerült menekülni, mert elvesztették otthonukat, a biztonsághoz való jogukat és egyes esetekben családjukat is. Családi vállalkozásként a Prangl felelősnek tartja magát a rászoruló gyermekek és családok megsegítéséért, ezért természetesen aggódik a menekült gyermekek jóléte miatt, és szívügyének tekinti, hogy egy kis örömet vigyen vissza a szívükbe. Ebben a szellemben szerveztek 2022. augusztus 12-én nyári partit a bécsi Caritas Anya- és Gyermekotthonal együttműködve.

Annak érdekében, hogy a gyerekek gondtalan és vidám délutánt tölthessenek el ebben a nehéz időszakban, különböző lehetőségeket kínáltunk: a daruzás és a személyemelő munkaállványon való ugrálás mellett fiatal vendégeinknek lehetőségük volt megnézni egy bűvész mutatványait, valamint részt vehettek gyermekek arcfestésen és kézműves foglalkozásokon is. A rendezvény fiatal vendégeit egészséges hamburgerekkel is megvendégelték, desszertként pedig jégkrémválasztékot kínáltak.

A sok önkéntes és néhány hozzátartozójuk nagy örömmel és odaadással segítettek abban, hogy ez a sikeres buli létrejöhessen. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak és támogatták a rendezvényt!

A NEMZETKÖZI ÉLVONALBAN

A Prangl ismét a nemzetközi daru- és szerelőállvány bérbeadás egyik vezető vállalata.

Az "International Cranes" szaklap szerint az osztrák családi vállalkozás a világ egyik legjobb daru bérbeadó cége. A 25. helyezéssel az egyetlen osztrák képviselő a legjobb 25 között. A "Kran & Bühne" magazin éves értékelése hasonló képet mutat. A német anyanyelvű országokban a Prangl a 7. helyen áll a 10 legnagyobb daru bérbeadó vállalat között.

A munkaállványok ágazatában a helyzet ugyanilyen örömteli. A "Kran & Bühne" szerint a 10. helyezéssel a Prangl Németországban, Ausztriában és Svájcban is a legjobbak között van. A Prangl az "Access International" magazin értékelésébe is bekerült. A világ legnagyobb munkaállvány kölcsönző cégeit értékelik itt minden évben. Az 50. helyezéssel a Prangl az egyetlen osztrák képviselő a nemzetközi összehasonlításban.

Vállalatirányítási rendszer

Az egész vállalatcsoport kiválóan megfelelt az integrált irányítási rendszerünk (IMS) rutinszerű újratanúsítási auditján.

Sok éve törekszünk arra, hogy az egészségügy, a biztonság, a környezetvédelem és a minőség területén az élvonalban legyünk. Ahhoz, hogy ezt megfelelően dokumentálni tudjuk, az ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 és SCCP szabványok szerint tanúsítottunk. E szabályzatok szabványnak megfelelő végrehajtásához az is hozzátartozik, hogy külső szakértők rendszeres időközönként auditálják.

Az ellenőrzés ezúttal az ausztriai Buch/Tirol, St. Pölten és a Bécs telephelyekre, valamint a szlovéniai Hoce és a horvátországi Zágráb fiókokra terjedt ki. Ebben az évben is dicséretet és elismerést kaptunk a külső ellenőröktől. A teljes vállalatcsoport megkapta a fent említett szabványok szerinti korlátlan tanúsítást, mégpedig az összes telephelyre vonatkozóan. Ezzel a folyamatos fejlesztési folyamattal a Prangl csapata jelentősen hozzájárult IMS érettségi szintünk továbbfejlesztéséhez.

TO BE(E) OR NOT TO BE(E)?

A Prangl a méhekre támaszkodik a nagyobb fenntarthatóságért a mindennapokban!

A méhcsaládok jelenleg nehéz időket élnek át: A növényvédő szerek és a változó éghajlati viszonyok legyengítik a méheket és a rovarokat, és fogékonyabbá teszik őket a betegségekre és a parazitafertőzésre. Pedig a rovarok és a méhek felelősek táplálékunk nagy részéért. Megporzásuk nélkül nemcsak élelmiszer ellátásunk több mint 70%-át veszítenénk el, hanem a biológiai sokféleség jelentős csökkenésével is számolnunk kellene. Ezért cselekvésre van szükség.

A nagy múltú nemzetközi vállalat a már régóta meglévő ISO 14001-es tanúsítása és a tevékenységei környezeti hatásainak csökkentésére irányuló belső erőfeszítései mellett további lépéseket kíván tenni a biodiverzitás, a biológiai sokféleség, az éghajlat- és környezetvédelem, valamint más alapvető fenntarthatósági szempontok érvényesítése érdekében. Az egész cégcsoportra kiterjedő fenntarthatósági stratégiával összhangban a vállalat úgy döntött, hogy megteszi a következő lépést: "Büszkén jelenthetjük, hogy szorgalmas munkatársaink mellett 5 méhcsalád mintegy 350.000 tagja is megtelepedett bécsi központunkban, és most már végzik értékes munkájukat" - számolt be Christian Prangl.

A méhekkel azonban nemcsak a szorgalom és a legjobb minőségre való törekvés a közös bennünk: egy 500 grammos üveg mézért a méhek 25.000-500.000 repülési kilométert tesznek meg. Ez a Föld 2,5-szeres megkerülésének felel meg. A Prangl által sikeresen végrehajtott számos projekt során kollégáink évente több ezer kilométert tesznek meg - a hangsúlyt arra helyezve, hogy minden kihívást egyedi megoldásokkal a lehető legjobb és mindenekelőtt biztonságos módon oldjanak meg. Egy hozzáértő és tapasztalt partner támogatja a Prangl-t a méhek fajoknak megfelelő tartásában, és segít megteremteni a méhek számára a szép otthont és a tökéletes környezetet.

Ausztria vezető vállalatai

21. alkalommal díjazták Ausztria legjobb vállalkozásait az ALC-Awards díjátadón.

A sajtó, a PwC Austria és a KSV1870 egy speciálisan kifejlesztett, számadatokból álló rendszer segítségével minden résztvevőt értékel. Ez egy olyan rangsort eredményez, amelyet az osztrák gazdaság hazai "Oscarjának" tartanak.

A Prangl a kezdetektől fogva képviselteti magát a versenyen. Az előző évhez hasonlóan a Prangl 2020-ban is a 20. helyen végzett Bécsben. Ausztriában a Prangl ismét a 100 legjobb között van. Összesen közel 400 vállalat fogadta el az ALC kihívást.

A Prangl zöldül!

A Prangl elektromos meghajtású autókkal és robogókkal bővíti járműparkját. Ennek célja, hogy zöld példát mutasson, különösen a városi közlekedésben.

A járműveket most alapos alkalmassági teszteknek vetik alá a bécsi és a premstätteni telephelyeken. Ha a mindennapi használatban bizonyítanak, akkor a többi telephely gépparkját is kiegészítik velük. "Úgy gondoljuk, hogy ez jó alternatívát jelent majd a meglévő autóparkunk mellé" - mondja Christian Prangl. A belvárosi területek szűkös parkolási lehetőségeinél is könnyebbséget várunk.

Az e-scooterek teljesítménye 12 lóerő, a becsült hatótávolság pedig körülbelül 130 km. A 44 lóerős e-autók teljesítménye 44 lóerő, a feltételezett hatótávolság 230 km a kombinált WLTP ciklusban vagy 305 km a WLTP városi ciklusban.

Nagy örömmel fogadjuk ezeket a fenntartható új járműveket és várjuk a telephelyeink tapasztalatait az elkövetkező hetekben és hónapokban.

Angol

A Prangl magasan képzett munkavállalókra támaszkodik bel– és külföldön egyaránt.

2022 április vége óta használunk egy angol nyelvtanulási alkalmazást. Közel 50 alkalmazottunknak van lehetősége arra, hogy bővítse és fejlessze angol nyelvtudását. Ez megkönnyíti a kommunikációt, különösen a nemzetközi projekteken, mivel a megszokott magas szintű szolgáltatásainknak nemzetközi környezetben is elérhetőnek kell lenniük a multinacionális partnereink és ügyfeleink számára.

Alkalmazottaink nagyon elégedettek az alkalmazással, és máris elértük az első sikereket. Gyakran halljuk: "Jó móka az alkalmazással tanulni!" De úgy tűnik, hogy a felhasználóbarátság is passzol: "Az alkalmazás felépítése nagyon jó, és minden nagyon könnyen érthető!" És a praktikusságot is megerősítették: "Az alkalmazás nagyon jól működik, és minden nap gyakorlok!"

Büszkék vagyunk arra, hogy értékes hozzájárulást tudunk nyújtani munkatársaink képesítéséhez és továbbképzéséhez.

A biztonság az első!

Biztonsággal a jövőben is!

Ahol a mi különleges eszközeink és szakértőink dolgoznak, ott új dolgok születnek vagy változásoktörténnek. Ezért célul tűztük ki, hogy a biztonság témáját még szilárdabban rögzítsük értékpiramisunkban. A cél minden munkahelyi baleset és káresemény elkerülése.

Egy nagyszabású, minden alkalmazottunknak szóló, több évig tartó tájékoztatási és képzési programmal előkészítjük az utat a jövőnkre tekinttel. "Biztonsággal!" - ez nem csak az EBK mottója, hanem mindenekelőtt annak célja is.

Az elismert szabványok (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 és SCCP) szerinti tanúsítással évek óta bizonyítjuk értékalapú megközelítésünket. Az új biztonsági kezdeményezéssel szeretnénk megmutatni, hogy mi az, ami számunkra fontos, messze túlmutatva a jogi követelményeken: kommunikáció minden szinten, tantermi képzés, e-learning modulok, tájékoztató videók és még sok más. A Prangl teljes csapata megmutatja, hogy a biztonság a legfontosabb.

Zöld energia

2022.01.01-től kizárólag környezetbarát villamos energiát vásárolunk.

A környezetvédelem közel áll a szívünkhöz! Anyavállalatunknál a zöld épület tanúsítvány odaítélése volt az első fontos lépés, majd az ISO 14001 tanúsítás volt a következő fontos mérföldkő. 2022-ben teljesen új elektromos teleszkópos rakodógéepket is bevezetünk, amelyek az "ECO" sorozat alatt futnak majd.

Mindezen intézkedések mellett idén egy másik nagy lépést is teszünk: mostantól minden ausztriai telephelyünk 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó villamos energiát használ. Ezt egy hivatalos igazolás is bizonyítja.

Szeretnénk példát mutatni ezen a területen, és egy kicsit hozzájárulni a globális környezeti helyzet javításához.

Cookies

A weboldal technikai szempontból szükséges cookie-kat használ. A videók megjelenítéséhez ezenkívül a funkcionális cookie-khoz való hozzájárulására is szükségünk van. Az Ön statisztikai cookie-khoz való hozzájárulásával anonim módon rögzítjük a weboldal használatával kapcsolatos szokásokat, és így optimalizáljuk a felhasználóbarát működést. További információk érdekében kérjük kattintson az adatvédelmi nyilatkozatunkra.