Aktuális hírek

Rovatunkban tájékoztatni szeretnénk ügyfeleinket, üzleti partnereinket, valamint minden érdeklődőt a vállalatunkat érintő legfrissebb eseményekről.

Oltási kampány

Annak érdekében, hogy a koronavírus elleni oltás minden dolgozó számára egyszerűbben elérhető legyen, a bécsi Prangl központban oltópont felállítására került sor.

A munkahelyi egészségvédelmi ellátás során a Prangl dolgozói lehetőséget kaptak arra, hogy 2021 decemberében önkéntesen beoltassák magukat a COVID-19 ellen a munkahelyükön. Az alkalmazottak a Prangl bécsi központjában kaphatták meg az első, második vagy harmadik oltást. Az egyik modern tárgyalótermet két napra oltópontá alakították át. Az oltást a foglalkozás-egészségügyi orvosunk végezte a HSEQ osztály munkatársai adminisztrációs segítségével.

Az oltási kampány nagy sikerrel zárult. Sok munkavállaló élt az ajánlattal. Büszkék vagyunk arra, hogy a rendszeres kullancs- és influenza elleni védőoltások mellett ezt a lépést is megtettük a biztonságos Prangl-világ felé.

Sofőrnapok

A "Sofőrnapok" elnevezésű programunkkal szeretnénk betekintést nyújtani az álláskeresőknek a mindennapi munkánkba.

A szakképzett munkaerő globális hiánya leleményessé tesz minket. Első alkalommal nyitottuk meg három osztrák fiókunkat az érdeklődők előtt. Bécsben, Premstättenben és St. Florianban az érdeklődők 2021 októberében élőben is bepillantást nyerhettek a munkánk világába.

A rendezvény mindhárom napján lehetőség volt beszélgetni szakértőinkkel, kipróbálni néhány sárga eszközt és harapnivalót fogyasztani. A gyorsinterjúk megfelelő keretet biztosítottak ahhoz, hogy többet tudjunk meg egymásról. Lehetőséget adott arra is, hogy az emberek a helyszínen jelentkezzenek állásra. Az egészet egy változatos lejátszási lista zárta le, amely minden résztvevőt jó hangulatba hozott.

"Az általunk kitűzött célok nemcsak nagy örömöt, hanem nagy sikert is hoztak" - mondja örömmel Christian Prangl a toborzó kampányról. Néhány érdeklődő már el tudta végezni nálunk a bemutatkozó napot, és így még többet megtudhatott a munkáról. Már hét, a sofőrnapokon szerzett tehetséget üdvözöltek állandó állással a vállalatnál.

Mivel a "sofőnapok" iránti igény olyan nagy, hogy úgy döntöttünk 2022-ben újabb rendezvénysorozatot tartunk. "Rendkívül izgalmas munkát végzünk nap mint nap, és örülünk, ha ezt a varázst minél több jelentkezőnek át tudjuk adni" - mondja Prangl úr, aki meg van győződve az általa választott útról. A célcsoportot 2022-ben még jobban megnyitjuk. Szeretnénk megszólítani az összes munkakörünk és területünk iránt érdeklődőt. Már most sok tehetséges emberre és új csapattagra számítunk.

Szeretne már most regisztrálni a jövő évi Prangl Toborzási Napokra? Ezután örömmel fogadjuk regisztrációját a jobs@prangl.at e-mail címre. Egyszerűen írja be a tárgysorba a "Recruiting-Day 2022" kifejezést, küldje el jelentkezését, és adja meg a pozíciót, amely iránt érdeklődik. Várjuk Önt!

Bécsi engedélyek átfutási ideje

2021. november 1-től új átfutási idők vonatkoznak a bécsi mobildaru behajtási engedélyekre.

Azonnali hatállyal módosított szabályozás lép életbe a bécsi önkormányzati területen végzett mobildaruzási munkákra vonatkozóan. Ezek kötelező érvényűek az illetékes önkormányzati osztály és az 1967. évi osztrák gépjárműtörvény értelmében. Az új keretfeltételek alapján 2021.11.01-től az 1967. évi osztrák gépjárműtörvény 40. § (3) bekezdése szerinti egyedi engedélyezési kérelmet kell benyújtanunk minden bécsi daruzáshoz  - függetlenül a daru osztályától és a telepítés helyétől. Ennek eredményeként az átfutási idő kb. 6 hétre változik. Jelenlegi állás szerint ennyi ideig tart a hatóságoknak az egyedi kérelmek elbírálása. Kérjük kedves partnereinket hogy vegyék ezt figyelembe projekttervezése során. Ha kérdése van az új helyzet projekt megvalósítására és feltételeire gyakorolt ​​hatásaival kapcsolatban, a Prangl Ausztria ügyfélmenedzserei készséggel tisztázza Önnel a részleteket egy személyes találkozón. Kérjük, használja ki az alkalmat, hogy a jövőben is a leggazdaságosabb megoldást találja meg támogatásunkkal.
 
Bízunk a további jó együttműködésben!

A siker útjai

"A Siker Útjai" című videosorozatban Hermann Maier volt síelő osztrák cégeket mutat be. Ezúttal a Prangl-hoz látogatott.

A Raiffeisen évek óta bemutatja az ausztriai vállalkozók sikeréhez vezető személyes utakat. A rendkívüli és innovatív cégeket havonta állítják rivaldafénybe.

Ezúttal a Hermann Maier és csapata vendégeskedett a Pranglnál. Ezen a napon kipróbálhatta a darukezelést, felment egy 27 méteres ollós munkaállvánnyal, és lehetősége volt irányítani egy lapátszállító adapterrel szerelt 10 tengelyes nagy teherbírású moduláris szállítóeszközt..

Az egykori sísztár nagy ügyességgel és lelkesedéssel töltött egy változatos és innovatív napot a sárga szakértők társaságában.

Klikk a filmhez

Nemzetközileg is az elitben

A Prangl idén továbbra is a nemzetközi daru- és munkaállványipar egyik vezető vállalata.

A világhírű szaklap, az "International Cranes" minden évben listázza a világ legnagyobb darugyártó vállalatait. A 24. hellyel a Prangl az egyetlen osztrák képviselő a Top 25-ben. Európai összehasonlításban ez a kiváló 6. helyet jelenti. A „Kran & Bühne” folyóirat éves értékelése más paraméterekre alapozza rangsorát, de kép hasonló: a német nyelvű országokban a Prangl a daruipar Top 6-ja.

Hasonlóan biztató a helyzet a munkaállvány szegmensben. A "Kran & Bühne" szerint Prangl ismét a 8. helyen áll az elitben Ausztriában, Németországban és Svájcban. Ez utóbbit az "Access International" szakfolyóirat is megerősíti. A világ legnagyobb emelőkosár kölcsönző cégeit minden évben itt is minősítik. 46. helyükkel ők az egyetlen osztrák képviselő nemzetközi összehasonlításban.

Vállalatirányítási rendszer

Az egész vállalatcsoportunk sikeresen teljesítette integrált vállalatirányítási rendszerünk második monitoring auditját.

Hosszú évek óta arra törekszünk, hogy naprakészek legyünk az egészség, a biztonság, a környezet és a minőség területén. Annak érdekében, hogy ezt megfelelően dokumentálni tudjuk, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 és SCC tanúsítvánnyal rendelkezünk. Ezen előírások szabványoknak megfelelő végrehajtása magában foglalja azt is, hogy külső szakértők rendszeres időközönként auditálják azt. A második felügyeleti audit ezúttal a kirendeltségeket foglalta magában.

A második felügyeleti ellenőrzés ezúttal a budapesti telephely mellett az ausztriai poggersdorfi, a premstätteni és a bécsi telephelyet fióktelepet foglalta magában, és ezúttal is dicsért és elismert bennünket a külső auditor. A teljes vállalatcsoport korlátlan minősítést kapott a fenti szabványoknak megfelelően bel- és külföldön is. A folyamatos fejlesztési folyamat révén a Prangl csapata jelentősen hozzájárult IMS érettségi szintünk továbbfejlesztéséhez.

TUEV_HU

Elismerés

Stájerország után Ausztria fővárosában is utcát neveznek el cégünk alapítójáról, Josef Prangl-ról.

Bécs utcái történelmi dokumentumok. Nemcsak a szövetségi főváros történelméről, hanem identitásáról is tanúskodnak. Bécs utcanevei a város jellegét mutatják be, és tisztelegnek a különleges emberek előtt. A bécsi városháza kulturális bizottsága 16 utca átnevezéséről döntött. "Az elismerésünk kimutatása a kiemelkedő érdemekkel rendelkező személyiségekről való megemlékezés és a nyilvános térben történő rögzítésük" - magyarázza Veronica Kaup-Hasler, a város kulturális tanácsosa.

Ezt az elismerést most a 2014-ben elhunyt Prangl csoport alapító is megkapta. A vállalat bécsi központjának új címe azonnali hatállyal: Josef-Prangl-Straße 8. Josef Prangl egy kis közösségben nőtt fel Stájerországban. Nem sokkal később feladta tanári munkáját és Bécsbe ment, hogy az üzleti életben is sikeres legyen. Feddhetetlen üzletemberként úttörő volt az iparágban. Nagy gondossággal, jövőképpel, bátorsággal és hozzáértéssel egész Európában működő, nemzetközileg elismert iparági szereplőt épített fel. "Nagyon büszke vagyok édesapám életművének eme elismerésére" - mondja örömmel Christian Prangl, aki második generációjában vezeti sikeresen a családi vállalkozást.

[Translate to HU:] neues Straßenschild

AAA cégminősítés

Kiváló hitelminősítés

A Dun & Bradstreet a digitális üzleti információk vezető szolgáltatója Magyarországon, és sokéves tapasztalattal rendelkezik a hitelképességi tanúsítványok kiadásában. Rendszeres ellenőrzés során mind a Prangl-Hungaria Kft., mind a Prangl Immopbilien Kft. hitelképességét "AAA" minősítéssel értékelték. Ez a lehető legmagasabb minősítés.

A kiváló tripla A hitelminősítés a vállalat átlagon felüli pénzügyi erejét képviseli. Ezzel a kiemelkedő minősítéssel rendelkező vállalatokat átlag feletti gazdasági teljesítmény jellemzi.

A hitelképességi értékelés statisztikai modelleken alapul, amelyek megmutatják egy vállalat üzleti képességét az elmúlt három évben és a jelenlegi összehasonlítási időszakban.. Ezt az üzleti tranzakciók biztonságának felmérésére használják a következő hónapokban.

A tanúsítvány lehetővé teszi a vállalat hiteles és megbízható üzleti partnerként való elismerését, és referenciaként szolgál a hazai és nemzetközi üzleti partnerekkel folytatott üzleti kapcsolatokban.

Ezzel a Prangl a nemzetközi piacon is bebizonyítja, hogy az iparág egyik vezető vállalata, és megbízható és hosszú távú üzleti tevékenységet kínál ügyfeleinek.

[Translate to HU:] Bonität AAA

Top munkahely

A "Trend" magazin a Statista, a Kununu és a Xing cégek együttműködésével bemutatta Ausztria 300 legjobb munkaadójának 2021-es rangsorát.

Az exkluzív kitüntetés 20 iparágon átívelő, több mint 220 000 értékelésen alapul. Összesen több mint 1300, legalább 200 alkalmazottat foglalkoztató osztrák vállalatot vizsgáltak meg.
 
A Prangl először vett részt, és azonnal bele is került a rangsorba. A "Szállítmányozás és logisztika" kategóriában a vállalat alig maradt el a legjobb 10-től, és a 13. helyet foglalta el. Ahogy azt Christian Prangl örömmel elmondta: "Ez a rangsor olyan dolog, amire büszkék vagyunk, mert közvetlenül munkavállalóinktól származik. Ez azt bizonyítja, hogy új" BePrangl" személyzeti fejlesztési programunkat nagy szeretettel fogadták és meghozta gyümölcsét".
 
A Prangl több mint 55 éve sikeres családi vállalkozás, és mélyen elkötelezett a minőség és a közösség iránt. Az új bécsi központ kellemes munkakörnyezetet biztosít és elősegíti a szolidaritást. A világjárvány kezdetén az alkalmazottakat azonnal otthoni munkavégzésre ösztönözték. Ezenkívül a számos béren kívüli juttatás is elősegíti a jó munkakörnyezetet.

[Translate to HU:] Prangl gehört zu den Top 300 Arbeitgebern Österreichs.

Prangl Svédországban

Több éves aktív jelenlét után a Prangl most saját céget alapít Svédországban.

Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján a Prangl bővíti skandináv üzleti tevékenységét. A stockholmi Prangl Sverige AB-vel független értékesítési társaság jön létre a távoli északon. A kirendeltség nemcsak a svéd piacot látja majd el, hanem a szomszédos országok, például Finnország, Dánia vagy Norvégia támpontjaként is szolgál. A fő hangsúly a szélerőművek telepítésén van, de más jellegű projekteket is örömmel fognak megvalósítani.

[Translate to HU:] Prangl, Schweden, Firmengründung

Export-díj 2020

Innováció és elkötelezettség. Az Osztrák Kereskedelmi Kamara (WKÖ) évente az ilyen vállalkozásoknak ítéli oda az Export-díjat.

Harald Mahrer, a WKÖ elnöke és Margarete Schramböck gazdasági miniszter díjazták Ausztria legsikeresebb exportcégeit. Az Export-díjat olyan vállalkozások kapják, amelyek nemzetközi elkötelezettsége nélkülözhetetlen a növekedés, a jólét és a foglalkoztatás érdekében Ausztriában.

Ahogy Harald Mahrer, a WKÖ elnöke elmondta: „Ausztria jelentősen profitál abból, hogy exportőreink a megszokottól eltérően gondolkodnak és sikeresen értékesítik első osztályú termékeiket és szolgáltatásaikat a nemzetközi piacokon. Ismét megmutatta valamennyi elismert vállalat, hogy a válsággal szembeni ellenállóság, az innovációs erő és a nemzetközi növekedésorientáció amivel kitűnnek. Az export cégeink a válság ellenére is a megszokott úton haladtak. ”

A több mint 200 indulót független szakértői zsűri értékelte. A díjakat hat fő kategóriában osztották ki. A „Szállítmányozás és Kereskedelem” kategóriában a Prangl ezúttal Arany Export-díjjal lett kitüntetve, amely valamennyi Prangl alkalmazott kimagasló munkájának elismerése.

ORF riport "Made in Austria" 2021.04.26.

[Translate to HU:] Prangl, Preisträger, Exportpreis, Gold

Fenntarthatóság

A menedzsment és a média szakemberei online figyelték, és egy tanulmányban azonosították Ausztria fenntartható vállalatait.

Az „Ausztria fenntartható vállalkozásai”-t tanusító védjegy adatai egy tanulmányon alapulnak, amelyet 2019. szeptember 1. és 2020. augusztus 31. között végeztek. Több, mint 1 millió említést sikerült azonosítani és hozzárendelni a mintegy 1800 leghíresebb osztrák céghez.

Az adatgyűjtés két szakaszban zajlott. A tanulmány során olyan témákat vettek figyelembe, mint az ökológiai, gazdasági és társadalmi fenntarthatóság, hírnév, technológia vagy innováció. Nem elég csak egy dimenzióban ragyogni. A figyelembe vett témák mindegyike fontos az általános fenntarthatósági teljesítmény értékelése szempontjából.

Összesen 422 vállalatot díjaztak országszerte. A "Szolgáltatás" kategóriában a Prangl a 159 díjnyertes vállalat egyike. Több szempontra ügyelve kapja meg egy vállalat a tanusító védjegyet. Társadalmi felelősséget vállalnak és ezáltal példaképként szolgálnak.

Fenntartható vállalat 2021

2. Helyezés

...a Constantinus Award díjkiosztón. Megszületett a döntés!

A Constantinus Award különböző területeken díjazza a minőségi tanácsadási tevékenységet. A díjjal tanácsadó cégeket és ügyfeleiket jutalmazzák. A "BePrangl” Employer-Branding projektünk befejezése után ezzel az „Emberi erőforrások, etika és CSR” kategóriában neveztünk. 

Az „Egy erőteljes vállalati védjegy összetéveszthetetlen Munkáltatói Brand lesz” mottó alatt a XERO Consulting Irodával együttműködve az elmúlt két évben egy új, modern és innovatív személyzeti fejlesztő programot hoztunk létre a „BePrangl” név alatt. A sok téma mellett a legfontosabb a képzési és fejlesztési campus és a saját munkatársainkból álló képzett trénercsapat. 

A nagyérdemű szakmai zsűri értékelte a fáradozásainkat. A „BePrangl” projekt a 2. helyet érdemelte ki. Nagyon örülünk ennek a pozitív visszajelzésnek. Az ünnepélyes díjátadót a koronavírus-járvány miatt sajnos le kellett mondanunk.

[Translate to HU:] Logo Constantinus Award

Cookies

A weboldal technikai szempontból szükséges cookie-kat használ. A videók megjelenítéséhez ezenkívül a funkcionális cookie-khoz való hozzájárulására is szükségünk van. Az Ön statisztikai cookie-khoz való hozzájárulásával anonim módon rögzítjük a weboldal használatával kapcsolatos szokásokat, és így optimalizáljuk a felhasználóbarát működést. További információk érdekében kérjük kattintson az adatvédelmi nyilatkozatunkra.