Aktuális hírek

Rovatunkban tájékoztatni szeretnénk ügyfeleinket, üzleti partnereinket, valamint minden érdeklődőt a vállalatunkat érintő legfrissebb eseményekről.

STERNTALERHOF

A Prangl munkatársai Lego építőkockákat ajándékoztak a „Sterntalerhof” karitatív szervezet részére.

Az idei salzburgi éves céges találkozón minden résztvevő azt az izgalmas és vidám feladatot kapta, hogy csapatokban Lego építőkockákból megépítse a Prangl 2020 telephelyét. Tíz tetszetős és kreatív építmény/művészeti alkotás készült el, amelyeket később a Prangl vállalat telephelyein állítanak ki a találkozó emlékeként. A kreatív csapatépítés befejeztével számos építőkocka maradt meg, így felvetődött a kérdés, hogy mi legyen a sorsuk. Hosszas lelkes ötletelés után úgy döntöttünk, hogy a loipersdorfi „Sterntalerhof” Lovasterápiás Gyermek Hospice Alapítvány részére ajánljuk fel. A megmaradt Lego építőkockákat a jó cél érdekében az alapítvány rendelkezésére bocsátjuk.

A Sterntalerhof fő feladata, hogy súlyos beteg gyerekeket és családjukat támogassák. A központ kialakítása majdnem egy évtizedig tartott a hosszú távú fenntarthatóság jegyében. Barátságos, személyes környezetben pedagógusok, terapeuták, pszichológusok és lelkipásztorok támogatják a súlyos, krónikus és halálos beteg gyerekeket, hogy betegségük ellenére visszataláljanak a mindennapi életbe és hogy megtanítsák őket arra, hogy hogyan tudják a lehető legjobb módon elfogadni nehéz sorsukat. Mindez a természet lágy ölén, speciálisan erre a célra kiképzett terápiás lovak segítségével történik, könnyedén utat találva a gyerekek szívéhez. Mindezeken felül a szeretett személy elvesztése miatti gyász feldolgozásában is sokat segít ez a terápiás módszer, mely ugyancsak a egy nagyon fontos feladattá vált.

A sterntaler-i megbeszélt találkozóra 2015. november 10-én került sor. A Prangl flotta menedzsere, Schreiner úr és a stájerországi regionális értékesítési igazgató, Pronegg úr közösen adták át a Lego adományt Jankovits úrnak, a Sterntalerhof vezetőjének. A látogatás során a Prangl két munkatársa betekintést nyerhetett az itt alkalmazott terápiás módszerekbe, így igazán különleges élményekkel térhettek vissza a zettlingi telephelyre.

JUBILEUM

A Prangl jubileumot ünnepel! A PSF3000 önjáró nehézteher-szállító és a PFTV 300 rotorszállító a 100. szélerőműlapátot szállította az összeszerelés helyszínére.

A jubileum alkalmából egy kisebb ünnepséget rendeztek a Moschkogel 2 szélerőműparkban, ahol hivatalos oklevélátadással ünnepelték meg ezt a jeles eseményt. Az Enercon képviselői és természetesen a Prangl specialistái is jelen voltak az eseményen.

Ki gondolta volna, hogy a PFTV 300 rotorszállító jármű – amelyet a Prangl döntő közreműködésével fejlesztettek ki – ilyen rövid idő alatt már a 100. szárnyszállításnál tart majd?

Mi a Prangl-nál igen! Ezzel a forradalmi munkagéppel olyan megoldást teremtettünk a piacon, amelyet ebben a formában a mai napig csak a Prangl tud biztosítani. A PFTV 300 olyan technikai mestermű, amely garanciát  nyújt arra, hogy szélerőműprojektek teljesen új dimenziókban tervezhetőek és kivitelezhetőek legyenek. Ez a rendszer már többszörösen kipróbált, ezért sok szélerőműpark-építő számára a tökéletes megoldást jelenti. Most először olyan szélerőműprojektek is megvalósíthatók ezzel a technológiával, amelyek pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna.

Az önjáró nehézteher-szállító jármű távolból vezérelhető még a legnehezebb körülmények mellett is, és könnyedén irányítható kanyarokkal teli, szűk utakon. A berendezés leginkább alpesi terepen érzi otthon magát. Amikor mások befejezik a feladatukat, a mi gépünk számára ott kezdődik el igazán a munka.

A megújuló energiaszektor neves gyártói nagyra becsülik a Prangl szaktudását ezen a területen. A technológia kifejlesztése mögött álló teljes csapat azon dolgozik, hogy a vevők igényeit elvárásaikon felül valósítsa meg.

Már most örömmel várjuk a következő 100 szélerőműlapát szállítását, és hogy ezáltal további érdekes jövőbeli projektek részesévé váljunk.

ENTREPRENEUR OF THE YEAR®

Christian Prangl elnyerte az „Entrepreneur of the Year®” díjat

Az „Entrepreneur of the Year®” díjjal Ausztria legkiválóbb vállalkozóit jutalmazzák. Idén Christian Prangl is a győztesek között szerepel.

Az Ernst & Young nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló cég 2015. október 8-án immár tizedik alkalommal adta át az „Entrepreneur of the Year” díjat. Ez a vállalkozói kitüntetés világszerte a legtekintélyesebbnek számít. A verseny olyan emberek vállalkozói tevékenységét mutatja be és díjazza, akik óriási potenciállal rendelkeznek, valamint másokat is nagyratörő tervek megvalósítására inspirálnak sikereikkel és példamutató magatartásukkal. Az „Entrepreneur Of The Year” első és egyetlen világszintű vállalkozói díjként olyan üzletembereket tüntet ki, akik sikeres, folyamatosan bővülő és dinamikus cégeket építettek fel és eredményesen vezetik azokat. A versenyt regionális, országos és globális szinten is megrendezik több mint 60 országban.

Az üzleti, politikai és nonprofit szféra is képviseltette magát az ünnepélyes és fényűző díjátadó ünnepségen a bécsi császári palota Redoutensaal termében, amelyen összesen 300 vendég vett részt. A rangos díjat a következő három kategóriában adják át: kereskedelemi és fogyasztási cikkek, ipar és csúcstechnológia, valamint szolgáltatások. Mindezeken felül idén negyedik alkalommal egy családi vállalkozást is díjaztak „Generációs Különdíjjal”. Tavalyi jelölése után idén Christian Prangl vihette haza a nagyrabecsült díjat a „Szolgáltatások” kategóriában.

Az „Entrepreneur of the Year” verseny résztvevői meghívást kapnak egy világszintű hálózatba, ami lehetővé teszi, hogy tapasztalatokat cseréljenek és kapcsolatokat építsenek ki világszerte egymással. A 9 döntős közül Josef Zotter, a Zotter Csokoládémanufaktúra tulajdonosa lett az a szerencsés, aki képviselheti Ausztriát az „Entrepreneur of the Year” világversenyen, amelyet 2016 júniusában Monte Carloban rendeznek majd meg. 

Prangl videó

WIEN ENERGIE BUSINESS RUN FUTÓVERSENY

Energikusan és lelkesedéssel vett részt a Prangl csapata az idei „Wien Energie Business Run” futóversenyen.

Ezúttal nem csak az osztrák anyacég nevezett a versenyre – a csapat a közép- és kelet-európai országok munkatársaival is bővült. A körülbelül 50 futó és nordic walking gyalogló méltón képviselte a Prangl családot. Ezen a sportos rendezvényen mutattuk be nemzetközi szinten is vállalatunk új szlogenjét:„We’ll Move Your World!”

Minden kategória első három helyezettje cégünktől külön oklevelet is kapott. A testmozgás mellett elsősorban a kötetlen együttlét és szórakozás az oka annak, amiért minden évben sok dolgozónk versenyzőként indul el a megmérettetésen.

AZ ÉV SZÁLLÍTÁSA 2015

Az osztrák „Schwertransportmagazin” szakmai lap szerkesztősége minden évben meghirdeti az Év szállítása díját, amelyre az elmúlt 12 hónap legérdekesebb szállítási…

Évente egyszer a legizgalmasabb, legszokatlanabb vagy legérdekesebb nehézteher-szállítások kerülnek rivaldafénybe. A jelöltek közül az első három helyezettet a szakmai lap olvasótáborának szavazatai alapján választják ki.

Idén a megtisztelő harmadik helyet a Prangl nyerte meg, Ausztria legnagyobb bontó szerelékes kotrógépének szállításával.

Bővebben a „Hónap projektje/2014. októberi cikkünkben olvashat a díjnyertes munkáról.

BAUTECH AUSTRIA 2015 DÍJÁTADÁS

A „Solid” építőipari szakmai lap idén ismét átadta a Bautech Austria díjat.

Egy év szünet után a „Solid” szakmai újság ismét közzétette pályázatát, amelyre műszakilag kiemelkedő projektekkel lehetett pályázni az elismert „Bautech Austria díjra”. A jól felkészült szakmai zsűri a díjátadás előtt három héttel ült össze, hogy kiértékelje a pályázatokat. Az eredményeket a Parkschlössl Konferenciahotelben hirdették ki.

Az építőipari géppel végzett leglátványosabb munkálatok fődíját – 2011 és 2012 után ismét – a Prangl vehette át. A szakértői zsűrit a zeltwegi erőmű bontása során alkalmazott 500 tonnás teleszkópos daru munkája nyűgözte le és hozta el a Prangl számára a díjat.

A díjnyertes munkáról bővebben a „Hónap projektje/2014. május” cikkünkben olvashat.

TARTOMÁNYI KORMÁNYZÓHELYETTES

Április elején st. floriani telephelyünkön köszönthettük Franz Hiesl urat, Felső-Ausztria tartományi kormányzóhelyettesét.

Franz Hiesl, a tartomány építési és közlekedési bizottságában betöltött funkciójának köszönhetően azzal a céllal érkezett, hogy jobban megismerje a Prangl vállalatot és munkavállalóit. A kellemes hangvételű látogatás során Hiesl úrnak bemutatták a vállalat működését, majd az üzemet körbejárva különböző témákat vitattak meg.

A tartományi kormányzóhelyettes nagy érdeklődést mutatott az iránt, hogy személyesen megismerje a fiatal st. floriani csapatot, mivel a szakmai utánpótlás és képzés a szívügyének számít. A Prangl munkatársai számára felemelő és egyben motiváló érzés volt, hogy lehetőségük nyílt személyesen elbeszélgetni egy ilyen magasrangú politikussal.

SZELLEMLOVAS

Egy kerékpáros őrangyala lett a Prangl egyik tehergépkocsi-vezetője.

Pospisil úr (a Prangl szerelőállvány szállítója) hajnali 4:30 órakor az A23-as autópályán az Erdberger hídnál alig akart hinni a szemének: „Egy kerékpáros tekert előttem kígyózva az autópályán.” A tehergépjármű vezetője felkapcsolta a jelzőfényeket – biztosítva ezzel a kerékpárost, – majd azonnal hívta a rendőrséget.

Az építkezési területet elhagyva az út három sávossá szélesedik. A kerékpáros a leállósávban közlekedett. Pospisil úr 7 percen keresztül mögötte haladt, megvédve őt ezáltal a veszélytől. Az ismeretlen biciklis a Kaisermühlen lehajtónál eltekert.

Pospisil út rendkívül szerényen kommentálta hőstettét: „Csak azt tettem, amit bárki más is megtett volna a helyemben. Nem tudtam volna elszámolni a lelkiismeretemmel, ha bármi baja is esik a kerékpárosnak, hiszen szerető családja és barátai biztosan hazavárták őt. Ezért hét percen keresztül figyeltem rá, ügyelve arra, hogy ne eshessen baja. Talán egyszer értem is megteszi majd valaki ugyanezt, ha én kerülök veszélyes helyzetbe.”

A Prangl büszke arra, hogy ilyen bátor és talpraesett munkatársakkal dolgozhat együtt.

Cookies

A weboldal technikai szempontból szükséges cookie-kat használ. A videók megjelenítéséhez ezenkívül a funkcionális cookie-khoz való hozzájárulására is szükségünk van. Az Ön statisztikai cookie-khoz való hozzájárulásával anonim módon rögzítjük a weboldal használatával kapcsolatos szokásokat, és így optimalizáljuk a felhasználóbarát működést. További információk érdekében kérjük kattintson az adatvédelmi nyilatkozatunkra.