Aktuális hírek

Rovatunkban tájékoztatni szeretnénk ügyfeleinket, üzleti partnereinket, valamint minden érdeklődőt a vállalatunkat érintő legfrissebb eseményekről.

Együttműködés

A Prangl és a Still cégek csoportszintű együttműködést indítanak Ausztriában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Szlovákiában.

A Wikipédia szerint „az együttműködés olyan folyamat, amelyben két vagy több személy vagy szervezet dolgozik együtt a közös célok elérésének érdekében”. Jelen stratégiai partnerség célja az országos piaci áttörés elérése.

A Still piacvezető szállító a targoncák és az intralogisztikai megoldások terén. A világszerte 9000 alkalmazottal és négy németországi, olaszországi és franciaországi termelő létesítménnyel rendelkező Still cég sokéves nemzetközi sikerrel büszkélkedhet. A Prangl 6 ausztriai és 10 közép- és kelet-európai telepével, jelentős mértékben egészíti ki a Still cég hálózatát. Közösen számtalan területen használhatják ki a szinergiákat.

Az együttműködés révén a Prangl számára elérhetővé válik a Still termékkínálat teljes skálája (körülbelül 4000 gép egész Európában). A műszaki tudás, a kereskedelmi erő és a berendezésforrások összekapcsolása révén új piacok nyílnak meg, valamint újabb lehetőségek aknázhatók ki. A közös cél a kapacitás-kihasználás növelése, valamint a szűk berendezés-keresztmetszetek optimális kompenzációja. A stratégiai partnerség jelentősen ki fogja bővíteni a Prangl flottáját, nemcsak Ausztriában, hanem a Közép- és Kelet-Európában működő összes vállalat esetében. Továbbá a legmodernebb technológiák állandóan hozzáférhetővé válnak. Szinte az összes villástargonca fűtött kabinnal rendelkezik.

A speciális munkálatok így még optimálisabban végezhetők el. A Still széles európai hálózata elérhetőségének köszönhetően, számos nagy projekt bonyolítható le egyidejűleg a jól ismert Prangl minőségben. Természetesen mindkét oldalt gyorsabb reakcióidő és nagyobb rugalmasság fogja jellemezni. Mindkét fél további ügyfeleket remél már középtávon is. Mivel mindkét vállalat nagyra értékeli a vásárlói elégedettséget, a vásárlói előnyök maximalizálása az együttműködés kifejezett célkitűzése.

A vészhelyzetekre szintén felkészülnek: a Prangl modern műhelyhálózata mellett hozzáférhetővé válik a Still kiterjedt szervizhálózata (50 mobil technikus Ausztriában). Meghibásodás esetén így biztosítható a gyors reagálás is.

Ausztria legjobb beszállítóI

A „Solid” szakmagazin megkérdezte, hogy mely cégek az építőipar legjobb beszállítói.

A „Solid” magazin olvasóinak minden évben lehetőségük nyílik megválasztani az építőipar legjobb beszállítóit. Értékelni 1-től 5-ig lehet különböző kategóriákban (termelési minőség, határidők betartása, szolgáltatás és megbízhatóság stb.)

Az újabb felmérés alkalmával a PRANGL ismét elmondhatja, hogy az „építőgépek” kategóriában a TOP 10-ben a helye. Mindezt alátámasztja a szolgáltatások színvonalával szemben támasztott magas elvárás.

Ausztria legjobb képzési cégei

A Prangl tanulók képzésével foglalkozó családi vállalkozás már generációk óta.

Büszkék vagyunk csapatunk legújabb tagjaira. Sokan közülük évek vagy akár évtizedek óta erősítik sorainkat, és ez idő alatt legtöbben sikeres szakmai pályát jártak be.

Ausztria legjobb képzési cégei idén második alkalommal nyerhették el a „Remek munkahely” (Great Place to Work) kutatási hálózat elismerését. Az Osztrák Kereskedelmi Kamara június 26-án összesen 11 képzési cégnek osztotta ki az „Ausztria legjobb képzési cégei – a tanulók ajánlásával” díjat. Mestereikkel és cégvezetőikkel karöltve, az ország minden részéről érkező tanulók a díjátadón az elismerés átvétele mellett elmondhatták, miért saját munkaadójukat tartják a legjobbnak. A fiatalabb generációk képviselői legfontosabbként a kölcsönös tisztelet jegyében folyó munkát emelték ki.

A tanulók adják a legjobb visszajelzéseket arról, hogy egy cégen belül mi működik megfelelően és melyek a fejlesztendő területek. Munkaadóiknak ők tudnak legjobban görbe tükröt mutatni. Ez az elismerés arra sarkall minket, hogy képzési tevékenységeinket továbbra is a kölcsönös tisztelet jegyében folytassuk, nagy hangsúlyt fektessünk a stabil cégstruktúra fenntartására, és a fiatalok képzését megfelelő elhivatottsággal végezve segítsük beilleszkedésüket a munka rohanó világába.

A nemzetközi élvonalban

A Prangl idén is a nemzetközi daru és szerelőállvány üzletág vezető vállalkozásai közé tartozik.

A világszinten elismert „International Cranes” szakmagazin minden évben rangsorolja a világ legnagyobb darus vállalatait.  A top 25-at tekintve a 17. helyezésével az egyetlen hazai vállalkozás.  A „Kran & Bühne” szakmai folyóirat éves értékelése hasonló képet mutat. A Prangl német nyelvterületen bekerült a daruipari ágazat top 5 vállalata közé.

A szerelőállvány-szegmensben szintén örvendetes a helyzet. A „Kran & Bühne” szerint az itt elért 6. hellyel szintén a csúcson helyezkedik el Németországban, Ausztriában és Svájcban.

Az „International Rental News” folyóirat a világ legnagyobb, bérbeadással foglalkozó vállalatairól közöl évenkénti értékelést, amely mindenfajta kölcsönzőcégre kiterjed. Vállalatunk a 33. helyezésével európai viszonylatban Ausztria egyetlen képviselője.

Iso-tanúsítás

A szlovén és a horvát Prangl vállalat is teljes körű tanúsítást kapott.

Az éves TÜV-felügyeleti ellenőrzés keretein belül Szlovéniában minden lényeges tanúsítvány megújult. Horvátország esetében ezen kívül az előzetes tanúsítás is sikeres volt. Ők most már az SCCP 2011, az ISO 9001:2015 és az ISO 14001:2015 tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Szlovéniában komoly dicséretet osztottak ki az irányítási rendszer továbbfejlesztését ellenőrző auditorok. A két ország központi minőségirányítási rendszerbe történő beillesztése további lépést jelent a közép-kelet európai telephelyek integrációja felé.

OktatóI díj

A WKNÖ kitüntette az alsó-ausztriai gyakornokképzés győzteseit.

Az oktatói díjat a WKNÖ (Alsó-Ausztriai Gazdasági Kamara) osztja ki azoknak a vállalatoknak, akik a foglalkoztatottak arányában az utóbbi 10 évben a legtöbb tanulót képezték ki sikeresen. A kitüntetést vállalatonként 5 évente lehet elnyerni.

Ahogy már 2010-ben is, úgy a Prangl most is ezekhez a példamutató vállalatokhoz tartozik. „Önök tudják, milyen egy kitűnő kiképző vállalat. Mert Önök azok.” – hangsúlyozta Sonja Zwazl, a Kamara elnöke az ünnepélyes gálán. 2018-ban összesen 21 vállalatot jutalmaztak az oktatói díjjal.

Schorsch

Bécs minden évben kitünteti az igényes építészetet – ezúttal a Prangl új központját is.

Az idei évben is nagyon jó minőségű építészeti projekteket véleményezett a 19-es magisztrátusi osztály (Építészet és városfejlesztés), amelyek az elmúlt naptári évben (azaz 2017-ben) készültek el.

A városfejlesztés szempontjából különösen innovatív, ösztönző és példás megoldásokat kerestek. A „véleményezés” feladatköréből adódóan a súlypontot az épületnek a városkörnyezetbeni külső megjelenésére és hatására helyezték.

Az új Prangl vállalati székház Bécs 23. kerületében pontosan ezeknek a követelményeknek felelt meg. Az M&S Architekten cég építésze, Mascha vehette át ezt a hőn áhított díjat az úgynevezett „Schorsch” formájában.

Ez a nagyszerű kitüntetés nemcsak megbecsülés az építészcsapatnak, hanem az építtetőnek is egy igazolás, hogy az ipari és vállalkozói területen is lehet megnyerő architektúrát (meg)élni.

Iskola

Prangl új bécsi központját több mint 300 tanuló látogatta meg a vállalati nyílt napokon.

A Vienna Business School (Bécsi Üzleti Iskola) és a Bundeshandelsakademie Wien (Bécsi Kereskedelmi Akadémia) tanulói mindenre kiterjedően megismerkedhettek vállalatunk működésével. A vezetőség rövid cégbemutatója után a diákok testközelből is kipróbálhatták a gépeket.

A telephely nagyságáról az egyik pótkocsis teherautóval tett bejárás során győződhettek meg. A fiatal látogatók beülhettek az egyik nyerges vontatóba a vezető mellé, és saját maguk is kezelhették a gépet a próbahely darufülkéjében. Az utolsó állomáson a teherautóknál használt 50 méteres munkapaddal lehetett felemelkedni a magasba, ahol aztán remek szelfiket lehetett készíteni.

A diákokat természetesen az új irodahelyiségekbe is bevitték, hogy megismerhessék a 2018 nyarára felkínált gyakornoki helyeket is.

A szokatlanul hideg időjárás ellenére nagyon pozitív visszajelzést kaptunk, hiszen ritkán van lehetősége egy iskolai osztálynak arra, hogy ennyire közelről és közvetlenül megismerkedhessen egy vállalat működésével.

A fenti nyílt napok mellett, a Vienna Business School 3. évfolyamának diákjai Christian Prangllal is leülhettek egy kerekasztal-beszélgetésre. Az élénk eszmecsere során Prangl úr elmesélte karrierjét, és a diákok beszámolhattak a gyakorlati helyet kínáló vállalatnál szerzett tapasztalataikról.

Kívánj valamit!

Úgy vezetnék egyszer egy igazi darut! Ez volt Mario Müller leghőbb vágya, amit a Prangl cég és a „Kleine Zeitung” napilap szívesen teljesített.

A „Kleine Zeitung” által indított „Kívánj valamit” mozgalom keretében teljesült a kilenc éves Mario Müller legnagyobb kívánsága. A kisfiú egyszer fel szeretett volna ülni egy Prangl darura.

„Mario három éves kora óta érdeklődik a nagy járművek iránt. Példaképe az édesapja, aki egy építőipari vállalatnál egy rakodódarus teherautót vezet. Ha az autópályán a Prangl gyár mellett megyünk el, Mario mindig mondja nekem, nézzek jobbra, mert ő egyszer ott fog dolgozni” – meséli Monika, Mario édesanyja.

A stájerországi Prangl-kirendeltség csapata szívesen vette át Jézuska szerepét, és a kisdiákot és egész családját vendégül látta egy többórás üzemi látogatásra.

Mario rögtön feltalálta magát a járművek között. A műszaki dolgok iránt nagy érdeklődést mutató és tehetséges kilencéves fiú hatalmas koncentrálás közepette és csillogó szemekkel kezelte a 70 tonnás mobildarut, és néhány próbálkozás után nagy érzékkel emelt egy autógumit a célba egy építkezési bódén át.

Búcsúzásul – különleges emlékül a kis Mario kalandos látogatására – egy az eredetivel egyező 70 tonnás autódaru modellt ajándékoztak neki. Ki tudja talán néhány év múlva viszontlátják. A Prangl csapat mindenesetre már most örömmel várja Mario pályázati anyagát a tanulói vagy daruvezetői pozícióba.

Cookies

A weboldal technikai szempontból szükséges cookie-kat használ. A videók megjelenítéséhez ezenkívül a funkcionális cookie-khoz való hozzájárulására is szükségünk van. Az Ön statisztikai cookie-khoz való hozzájárulásával anonim módon rögzítjük a weboldal használatával kapcsolatos szokásokat, és így optimalizáljuk a felhasználóbarát működést. További információk érdekében kérjük kattintson az adatvédelmi nyilatkozatunkra.