Aktuális hírek

Rovatunkban tájékoztatni szeretnénk ügyfeleinket, üzleti partnereinket, valamint minden érdeklődőt a vállalatunkat érintő legfrissebb eseményekről.

Ausztria legjobb beszállítóI

A „Solid” szakmagazin megkérdezte, hogy mely cégek az építőipar legjobb beszállítói.

A „Solid” magazin olvasóinak minden évben lehetőségük nyílik megválasztani az építőipar legjobb beszállítóit. Értékelni 1-től 5-ig lehet különböző kategóriákban (termelési minőség, határidők betartása, szolgáltatás és megbízhatóság stb.)

Az újabb felmérés alkalmával a PRANGL ismét elmondhatja, hogy az „építőgépek” kategóriában a TOP 10-ben a helye. Mindezt alátámasztja a szolgáltatások színvonalával szemben támasztott magas elvárás.

TOMBOLA

A PRANGL idén ünnepelte a cég 50. évfordulóját és a Bécs Liesing kerületében található új székhelyének a megnyitóját.

A rendezvényre 2017. szeptember 15-én került sor a „Nyitott kapuk” nap alkalmával, amely az „Élje át a Prangl varázsát” mottó jegyében zajlott a 67 000 m2-es vállalati területen. Erre az egy napra a Prangl megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

Mint tradícióval rendelkező családi vállalkozásnak egyértelműen szociális felelősségünk is van. „Nemcsak a dolgozóinkért tartozunk felelősséggel, hanem azokért az emberekért is szeretnénk tenni, akik erre rászorulnak”, mondta Mag. Christian Prangl. Ebből kiindulva tombola játékot szerveztek a „Liesing-i Szociális Segélyalap” javára, amelynek fődíja egy Ford Fiesta Titanium volt, több mint 17.000 EUR értékben. Ez a segélyalap mozgássérült és rászoruló emberek számára nyújt segítséget Bécs 23. kerületében. Célja továbbá azon tanulók támogatása, akik pénzügyi okok miatt nem tudnak részt venni iskolai rendezvényeken (síoktatás, stb.).

4000 vendég vett részt a megnyitó és évfordulós rendezvényen, amely során az időjárás kegyes volt. Nagy örömünkre szolgált, hogy 5000 EUR értékben adhattuk át a csekket Bécs 23. kerületi elöljárójának.

FORD FIESTA

A PRANGL idén ünnepelte a cég 50. évfordulóját és a Bécs Liesing kerületében található új székhelyének a megnyitóját.

A rendezvényre 2017. szeptember 15-én került sor a „Nyitott kapuk” nap alkalmával, amely az „Élje át a Prangl varázsát” mottó jegyében zajlott a 67 000 m2-es vállalati területen. Erre az egy napra a Prangl megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

A látványos gépbemutató mellett kiemelkedő jelentőségű volt a tombola, amelynek bevételét a „Liesing-i Szociális Segélyalap” kapta. A fődíj egy Ford Fiesta Titanium volt több, mint 17 000 EUR értékben, amelynek szerencsés nyertese Erich Schuster úr lett. A fődíjat Christian Prangl és Werner Zall (Site Manager MVC Motors GmbH Simmering), Peter Sonnenburger (Key Account Manager Fleet Ford Motor Company Austria), Klaus Novak (Key Account Manager MVC Motors GmbH) adták át.

50 ÉV ÉS SZÉKHELY BÉCSBEN

A Prangl megnyitotta a vállalat központját és megünnepelte a cég fennállásának ötvenedik évfordulóját.

A nyílt napot 2017. szeptember 15-én tartották Liesingben, az új, 67 000 négyzetméteres alapterületű létesítményben a „Gyere és nézd meg a Prangl lenyűgöző világát” mottóval. Két alkalom is kínálkozott a nagy ünneplésre, az új központ megnyitása és az ötvenedik évforduló. Több ezer látogató volt kíváncsi a vállalat új központi telephelyére és csodálta meg a szokatlan, rendkívüli méretű járműveit, vagy hogy maguk is kipróbálják, milyen érzés egy darut üzemeltetni.

 A Josef Prangl által 1965-ben alapított cég fejlődéstörténete két daru megvásárlásával kezdődött 1967-ben. Ma már a Prangl rugalmasságával, biztonságával, pontos feladattervezésével és szakértő konzultációjával, valamint szolgáltatásaival válik ki versenytársai közül, immáron sok-sok éve a nemzetközi piacon is. A vállalat most helyszükségleti okokból visszatért az ország fővárosába, és a vállalati székhelyet az alsó-ausztriai Brunn am Gebirge-ből Bécs egyik kerületébe, Liesingbe helyezte át.

Az új székhely másfél év alatt készült el, a cég teljes tevékenységét átköltöztette Alsó-Ausztriából Bécsbe, és mintegy 16 000 tonna gép és anyag vándorolt a régi telephelyről Liesingbe. „A legnagyobb tisztelettel gondolok dolgozóinkra, akiknek sikerült ezt szakszerűen és gond nélkül megoldaniuk”, mondja Mag. Christian Prangl.

A székhely megnyitása és az évforduló együtt egy hatalmas ünnepségben csúcsosodott ki. A nyílt napon bemutattuk a széles termék palettánkról néhány kiválasztott gépet. A helyszín egész délután nyitva állt a látogatók előtt.

A gyerekek számára kialakított játszóhelyek mellett a kedves vendégek ötven méter magasba is felemelkedhettek egy munkaállásban, vagy akár maguk kezelhették a darukat. Mindezeken túl a tekintélyes méretű gépállományból jó néhány darut és járművet be is mutattunk. A kiállított járművek között volt egy 650 tonnás, kinyújtott állapotban 99 méteres daru, egy 350 tonnás teleszkópos gémmel rendelkező daru, egy 59 méter hosszúra kialakítható túlméretes szállítóautó, egy 53 méter hosszú emelhető csőadapter, egy szabadalmaztatott szárnyas szállító eszköz 60 fokban állítható 56 méter hosszú forgólapáttal és egy 1100 tonnás hidraulikus bakdaru, amelyről 300 tonnás teleszkópos gém lógott le. Hatalmas légpárna, ugrálóvár, körhinta, valódi daruszimulátor és különféle fényképezési lehetőségek szórakoztatták a nagyérdeműt és teremtettek kiváló hangulatot.

A Gránátosok („Die Granaten”) együttes előadása valódi fénypontot jelentett, hiszen a talpalávaló népzenével, friss popszámokkal és nemzetközi slágerekkel azonnal megadták az alaphangot. Az esemény házigazdája pedig nem más volt, mint Andy Marek, az SK Rapid Wien bemondója. Különösebb erőfeszítés nélkül tartotta fenn a nagyszerű hangulatot egész délután, hogy a nyeremény sorsolásra egészen a végletekig fokozza az izgalmakat. 18:00 órakor aztán elérkezett az idő, hogy átadják a tombola öt díját. A fődíj egy 17 ezer euró értékű Ford Fiesta Titanium volt, de lehetett két európai városba is repülőjegyeket, egy Sony Playstationt, valamint két játékdarut is nyerni. A nettó bevételből lehetőség nyílt arra is, hogy Liesing szociális segély alapjának adományozzunk ötezer eurót.

A remek időben mintegy négyezer vendég jött össze, hogy megünnepeljék a megnyitást és a Prangl ötvenedik születésnapját. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen sokan fogadták el meghívásunkat és jöttek el segíteni az új központunk megnyitásában. A következő sikeres bécsi évekre!” mondott köszöntőt Christian Prangl boldogan az esemény végén.

A NYITOTT KAPUK NAPJA

Megnyitjuk bécsi vállalati központunkat, és 50 éves évfordulónkat ünnepeljük. Élje át Ön is a Prangl varázsát 2017. 09. 15-én 13:00 órakor!

Ezúton meghívjuk Önöket az „Élje át a Prangl varázsát” mottó jegyében a 2017. szeptember 15-én megrendezésre kerülő „Nyitott kapuk napja” rendezvényünkre, amelyet az új 67 000 m2-es területünkön rendezünk meg Bécs Liesing kerületében. Az új főhadiszállás és a cég 50. évfordulójának a megünneplésére egy nagy rendezvény keretében kerül sor.  Cégünk kapuit egy napra megnyitja a kedves érdeklődők előtt, izgalmas programokra lehet számítani!

A 67 000 m2-nek köszönhetően mostantól kétszer olyan nagy terület áll rendelkezésünkre a korábbihoz képest. Az új bécsi székhelyen már 51 000 m2 felépült, a fennmaradó terület a jövőbeni fejlődés szempontjából fontos.

Az 50 éves cégtörténetünket figyelembe véve kijelenthetjük, hogy nemzetközi vállalati csoporttá fejlődtünk. Összesen 17 telephellyel rendelkezünk Ausztriában, Magyarországon, Szlovéniában és Szlovákiában, valamint egyéb működési területeken. Európában a „Nagy játékosok” csapatba tartozunk. A dolgozóink létszámát figyelembe véve 650 főt alkalmazunk.

A „Nyitott kapuk napja” rendezvényre számos kiemelkedő programmal készültünk: Irányítson saját maga egy darut. Emelkedjen fel 50 méter magasságba. Egy eredeti daruszimulátor, túlméretes járművek, egy BagJump ugrálóvár, különféle attrakciók, valamint egy Ford Fiesta, egy kétszemélyes európai városnéző kirándulás, egy Sony Playstation 4 gondoskodnak az izgalomról és szórakozásról. A gyermekeket pedig számos számukra kialakított játszóhely várja. A napot Andy Marek, A SK Rapid Wien focicsapat bemondója vezeti. A zenét a „Granaten” együttes szolgáltatja.

Kezdés: 13:00 órakor. A belépés ingyenes!

Prangl Gesellschaft m.b.H.
Richard-Tauber-Gasse 8
A-1230 Bécs

A NEMZETKÖZI ÉLVONALBAN

A Prangl idén is a nemzetközi daru és szerelőállvány üzletág vezető vállalkozásai közé tartozik.

A „Cranes” című, világszerte elismert szakfolyóirat minden évben listát közöl a világ legnagyobb daruipari vállalatairól. A Top 20-at tekintve a Prangl egyetlen osztrák cégként a 12. helyezést érte el. Mindez az európai összehasonlítást nézve a kiemelkedő 5. helyet jelenti.

A „Kran & Bühne” újság éves értékelését egyéb paraméterek alapján végzi. Az itt kirajzolódó kép azonban hasonló az előbbihez. A Prangl német nyelvterületen bekerült a daruipari ágazat top 6 vállalata közé.

A szerelőállvány-szegmensben szintén örvendetes a helyzet. A „Kran & Bühne” szerint a Prangl 7. helyezésével ismét az elithez tartozik Ausztria, Németország és Svájc tekintetében.

Utóbbit az „International Rental News” nemzetközi szaklap is meg fogja erősíteni. A világviszonylat alapján történő összehasonlításban elért 97. hely egy kis ugrást jelent előre. A Top 100-ban egyébként nincsen osztrák szerelőállvány üzletágban érintett vállalkozás; a magazin európai értékelése pedig önmagáért beszél. Az itt elért 38. helyezéssel a Prangl az egyetlen hazai képviselő.

ÚJ SZÉKHELY

A Prangl ismét Bécsben!

Bécs Liesing kerületében, a Nagybani Piactól délre az elmúlt másfél évben összesen  67 000 m2-en felépült cégünk új központja. „A kiváló megközelíthetőség és a rendelkezésre álló terület nagysága miatt döntöttünk úgy, hogy visszatérünk Bécsbe.” – mondta Mag. Christian Prangl.

Az új székhelyen az első lépésben 51 000 m2-nyi terület épült be. A további rendelkezésre álló területek a későbbi növekedésre vannak fenntartva.

Az ingatlant még az S1 autóút építése idejében szereztük meg. Az állami autópálya-üzemeltetővel és Bécs városával folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően sikerült elérni, hogy a Laxenburger Strasse térségében valamennyi le- és felhajtót a Prangl logisztikai kihívásainak megfelelően építsenek ki, továbbá a Laxenburger/Richard-Tauber-Gasse kereszteződése is ennek megfelelően alakult át.

Az új székhely a mai kor legmodernebb logisztikai komplexumának szellemében épült, nagy hangsúlyt fektetve az építészetre, dizájnra és látványra! A cégközpont átköltöztetése az évtized projektje volt. „Az optimális logisztikai kialakítások mellett fontos volt, hogy munkatársaink számára egy építészetileg ösztönző, innovatív és attraktív épület jöjjön létre.”, mondta Mag. Christian Prangl.

Konszernközpontunk új címe:

A-1230 Bécs
Richard-Tauber-Gasse 8

T: 05 0995
F: 05 0995-11033

E: wien@prangl.at

Cookies

A weboldal technikai szempontból szükséges cookie-kat használ. A videók megjelenítéséhez ezenkívül a funkcionális cookie-khoz való hozzájárulására is szükségünk van. Az Ön statisztikai cookie-khoz való hozzájárulásával anonim módon rögzítjük a weboldal használatával kapcsolatos szokásokat, és így optimalizáljuk a felhasználóbarát működést. További információk érdekében kérjük kattintson az adatvédelmi nyilatkozatunkra.